Simplic – opinie, doświadczenia, efekty

Simplic – to nowość firmy Alfoarm. Wysokobiałkowy suplement diety w formie proszku. Czy rzeczywiście działa? Czy jest smaczny? Czy warto go stosować? I najważniejsze, czy Simplic odchudza? Poznajcie moją opinię!


Jestem statystyczną kobietą i przynajmniej trzy razy w ciągu roku przechodzę na dietę! Po Nowym Roku – wiadomo jak to jest – Nowy Rok, Nowa Ja.. Na wiosnę – no bo trzeba przeprowadzić detoks po zimie. No i przed latem – w końcu trzeba się jakoś prezentować na plaży, prawda? Za parę dni będzie marzec… A ja mniej więcej dwa miesiące temu zaczęłam się odchudzać.

HALLO ŚWIECIE – OD KILKU TYGODNI JESTEM NA DIECIE!!!

Na początku szło mi całkiem nieźle! Trzymałam się ustalonych przeze mnie zasad. Zrezygnowałam z jedzenia słodyczy i fast foodów, do menu wprowadziłam mnóstwo warzyw i owoców. Postawiłam na zdrowy nabiał i produkty pełnoziarniste. W przeciągu dwóch tygodni zrzuciłam 2 kilogramy, czyli książkowo! Niestety w połowie odchudzania zaczęło mnie ciągnąć do słodyczy… Ciągle miałam ochotę na czekoladę! Kiedy wracałam z treningu, w radiu leciała reklama Simplic – koktajlu wspomagającego odchudzanie… Pomyślałam, że to coś dla mnie! Zanim poszłam do apteki, weszłam na stronę producenta.. Po prostu chciałam upewnić się w moim przekonaniu. Znalazłam tam następujące informacje:

Pomyślałam, że Simplic jest suplentem szytym na miarę. Stworzonym specjalnie dla mnie! W końcu mam problem z nadmiernym apetytem i nie mogę osiągnąć idealnej sylwetki ….

SIMPLIC – MOJA OPINIA
Za dziesięć saszetek koktajlu Simplic zapłaciłam niecałe 22 złote. Czyli za jedną saszetkę jakieś 2 złote z groszami. Uważam, że nie jest to zbyt wygórowana cena. Stosowanie preparatu jest bardzo proste. Do pojemnika wlewamy 200 ml wody i wsypujemy saszetkę z proszkiem. Dokładnie mieszamy i pijemy. Do wyboru mamy różne warianty smakowe, więc myślę, że każda z Was znajdzie coś dla siebie. Ja kupiłam ten o smaku ciasteczkowym, bo właśnie za ciasteczkami w ciągu diety tęsknię najbardziej <3. Smak był obrzydliwy!! Koło ciasteczek to nie leżało!! Skład preparatu? Niestety pozostawia wiele do życzenia… Izolaty białka, słodziki i syntetyczne witaminy…Już po pierwszym łyku chciałam z tego zrezygnować…W co ja się wpakowałam??? Ale wiadomo, że po jednej dawce nie osiągnę efektów..Dotrwałam do końca. Wypiłam dziesięć koktajli! W końcu czego nie robi się dla szczupłej figury?? Prawda??

  MINĘŁO 10 DNI.. CZY INFORMACJE ZAWARTE NA STRONIE PRODUCENTA SĄ PRAWDZIWE?

 


Kontrola wagi ciała
– niestety nie schudłam ani grama. A w trakcie kuracji skrupulatnie trzymałam się diety i chodziłam na siłownię.
Zmniejszenie apetytu – nadal ciągnęło mnie do słodkiego… i wiem, że tylko dzięki silnej woli i Orbitkom udało mi się z nimi wygrać. A nie  dzięki koktajlom Simplic.
Wspomaganie metabolizmu tłuszczu – przed rozpoczęciem kuracji Simplic robiłam pomiary na wadze Tanita, czyli na takiej, która pokazuje ilość tkanki tłuszczowej… Niestety nic się nie zmieniło.
Zmniejszenie uczucia znużenia i zmęczenia – owszem miałam więcej energii… ale nie wiem, czy jest to zasługa koktajlu… czy większej ilości kawy?
Utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi – po obiedzie ciągnie mnie do słodyczy… Czyli cukier nadal jest podwyższony.

Szkoda, że koktajl Simplic nie pomógł mi schudnąć… Naprawdę wiązałam z tym preparatem ogromne nadzieje… Myślałam, że tym razem reklama mnie nie oszuka.. A jednak. Kolejny raz zawiodłam się na firmie Aflofarm..

ZNALAZŁAM SUPLEMENT DIETY, KTÓRY DZIAŁA!!!

Niedługo po zakończeniu kuracji z koktajlami Simplic, zaczęłam szukać kolejnego suplementu. Mój metabolizm nie należy do najszybszych i wiem, że bez „wspomagacza” nie schudnę. Głodówkowe diety, za czasów gimnazjum… zrobiły swoje. Sięgnęłam po African Mango. Szczerze mówiąc, to byłam bardzo sceptycznie do niego nastawiona… Opinie w Internecie są naprawdę różne… Ale jak to się mówi, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. Zaryzykowałam i zamówiłam.

African Mango  stosowałam dokładnie przez miesiąc!  Skrupulatnie trzymałam się diety, chociaż raz zdarzyła mi się mała wpadka. Urodziny mojej mamy. Oj pofolgowałam sobie… pofolgowałam. Torciki, ciasteczka, sałateczki. W trakcie kuracji African Mango zrezygnowałam z siłowni… miałam kontuzję kolana. Po miesiącu weszłam na wagę. Szczerze mówiąc, to nie liczyłam na jakieś spektakularne efekty… No bo na co tu liczyć? Ćwiczyć – nie ćwiczyłam. Z dietą niby było ok – ale na urodzinach mojej mamy naprawdę przegięłam!!! Weszłam na wagę i co? Siedem kilogramów mniej! Nie mogłam w to uwierzyć!!! Aż zawołałam męża żeby upewnić się, czy naprawdę schudłam. Potwierdził! Do zrzucenia mam jeszcze 4 kilogramy. Dam radę, no bo kto jak nie ja? I moje African Mango??


A jak jest u Was? Macie jakieś doświadczenia z koktajlami Simplic albo z African Mango?
Chętnie poznam Wasze opinie.


   82 komentarze


  1. Koniarka
      18 lutego 2017

    Też padłam ofiarą tej reklamy.. Szczupła kobieta, pijąca koktajl Simplic. Pomyślałam, że też będę tak wyglądać… Niestety pomyliłam się. Po miesięcznej kuracji moja waga ani drgnęła!!

  2. Larin89
      19 lutego 2017

    Nie polecam i ostrzegam osoby uczulone na laktozę! Nie kupujcie tych koktajli! Nie doczytałam informacji o składzie i wypiłam jedną saszetkę… w moim brzuchu była niezła rewolucja. Masakra!! Myślałam, że rozerwie mi jelita!

  3. Paula
      19 lutego 2017

    Picie samych koktajli nie wystarczy… trzeba w ogóle zmienić sposób odżywiania

    • Minionka
        24 lutego 2017

      Ja tak zrobiłam. W trakcie picia koktajli byłam na diecie 1500 kalorii, a i tak nie schudłam!!!

  4. kajka
      21 lutego 2017

    Po obejrzeniu tej reklamy, miałam się skusić na ten preparat… Ale skoro tyle osób nie poleca… zrezygnuję. A co z tym African Mango, działa? Czy kolejna ściema?

    • justi85
        8 marca 2017

      Ciężko powiedzieć, czy African Mango to ściema, czy też nie… Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na konkretne leki czy suplementy diety. Mój zareagował świetnie! Od początku roku udało mi się zrzucić 12 kg! Czyli średnio 6 kilogramów na miesiąc! Oczywiście stosowałam dietę, ale nie jakąś wymyślną Dukana, czy coś w tym stylu. Po prostu przestałam smażyć na głębokim tłuszczu i podjadać chipsy…. słodycze dalej jem, po prostu za bardzo kocham czekoladę 😀 Tylko zamiast 3 batonów w ciągu dnia zjadam jednego 🙂

  5. Marsh mallow
      21 lutego 2017

    U mnie również ten koktajl wywoływał sensacje żołądkowe…

  6. Cherry Belle
      23 lutego 2017

    Od trzech miesięcy stosuję African Mango i zrzuciłam 15 kg! A po drodze były Święta Bożego Narodzenia, Sylwester, Tłusty Czwartek… Uwierzcie mi, że w te dni się nie ograniczałam! Jadłam ile wlezie! A i tak bardzo ładnie schudłam 🙂

  7. Młoda
      24 lutego 2017

    Piłam te koktajle i powiem Wam, że żadna rewelacja… Zauważyłam, że w telewizji znowu katują nas tą reklamą. Z pewnością nie kupię ich drugi raz.

  8. Marissa
      24 lutego 2017

    Szkoda, że wcześniej nie trafiłam na Twojego bloga…. Kupiłam ten syf.. już po pierwszym łyku pobiegałam do toalety 😀 Pozostałe saszetki piję „naraz” z zatkanym nosem. Te koktajle są ohydne w smaku!! I co najgorsze nie działają!! Nie warto się katować!

  9. Smuga007
      26 lutego 2017

    Moim zdaniem tego typu koktajle to kompletna głupota… Lepiej zrobić sobie taki ze świeżych warzyw i owców niż karmić nasz organizm bezużyteczną chemią

    • NuJazz…
        1 marca 2017

      Dokładnie! Polecam koktajl z dodatkiem selera i natki pietruszki – doskonale przyspiesza metabolizm 🙂

      • Ritka
          10 marca 2017

        A ja polecam koktajl białkowy, który będzie idealnym rozwiązaniem na posiłek potreningowy. Dostarczy nam pełnowartościowego białka i dobrych tłuszczy. Podaję przepis:

        – 40 g awokado,
        – 50 g świeżego ananasa,
        – 1 kiwi (85 g),
        – 50 g sera białego twarogowego chudego,
        – 100 g kefiru

        Taki koktajl ma tylko 230 kalorii i aż 15 g białka!!!

  10. mikrusLida
      27 lutego 2017

    Nie kupujcie tego świństwa!! Przez preparat Simplic wylądowałam w szpitalu! Po prostu po jego wypiciu dostałam takiej biegunki, że doszło do odwodnienia!!!

  11. Lisiaaa
      1 marca 2017

    Kupiłam jedną saszetkę koktajlu Simplic, tak dla smaku. Nie mam problemów z nadwagą, po prostu zdrowo się dożywiam i chciałam urozmaicić jadłospis. Przyrządziłam zgodnie z zaleceniami producenta. Nie mogę powiedzieć nic o jego długotrwałym działaniu, gdyż jednorazowy smak wpłynął na mnie tak, że 70% napoju wylądowało w sedesie.

  12. mineralka123
      4 marca 2017

    A ja tam jestem sceptycznie nastawiona do wszelkiego rodzaju specyfików odchudzających…. Zarówno do tabletek, jak i do koktajli… Moim zdaniem bez diety i sportu nie uda nam się schudnąć.

  13. unodostress
      4 marca 2017

    Piłam koktajle Simplic i guzik mi to dało, po pół roku przytyłam dwa razy tyle…

  14. Mrousse
      5 marca 2017

    Takie samo dziadostwo, jak kiedyś Allevo…. uważam, że stosowanie wszelkiego rodzaju zamienników koktajli, batoników proteinowych itp. jest bezsensu…. do końca życia chcecie to jeść??? Bo co, jak zjecie zamiast tego zwykły posiłek, to przytyjecie???

    • Poziomkaaa.
        9 marca 2017

      Dokładnie!!! Dla mnie diety bazujące na takich wspomagaczach są pozbawione sensu! Bo dieta ma uczyć prawidłowych nawyków żywieniowych, a nie drogi na skróty!

  15. Mika101
      7 marca 2017

    Przyszedł czas podsumowania mojej przygody z koktajlem Simplic. Piłam go przez miesiąc. Nadszedł Jeśli chodzi o wage to ta nadal stoi. W kwestii obwodów.. z każdej partii ciała straciłam po 1 max 1,5 cm… Myślę, że gdybym zamiast koktajlu zjadła kostkę twarogu, to efekty byłyby o niebo lepsze. Wtedy dostarczyłabym swojemu organizmowi porządnej dawki białka, a nie konserwantów… Ani to smaczne.. ani to dobre… a w dodatku nie działa.

  16. Cyrica
      9 marca 2017

    Simplic to jedna wielka ściema! Z jedzenia trzeba się cieszyć, a nie pić obrzydliwie wyglądające pseudo koktajle małego chemika i liczyć na cud! Cud zrzucenia kilogramów!

  17. Chocolu
      10 marca 2017

    A moim zdaniem tego typu koktajle, są nie tylko niesmaczne, ale przede wszystkim niezdrowe!!! Obciążają wątrobę!!! Ja po Simpliku miałam ogromne kolki!!!

  18. twetka
      12 marca 2017

    Piłam koktajle Simplic przez dwa miesiące. Nawet mi posmakowały 😀 ale ja mam specyficzne kubki smakowe… Niestety efekty były marne, a szczerze mówiąc, to żadne… Nie schudłam, a mój apetyt nadal był tak samo ogromny, jak wcześniej! Odstawiłam ten produkt, no bo jaki jest sens w robieniu czegoś, co nie przynosi rezultatów… Na dwumiesięczna kurację wydałam 180 zł.. takie pieniądze można o wiele lepiej spożytkować.

    • zadowolona :)
        13 marca 2017

      Zgadzam się z Tobą w 100% Też przepuściłam mnóstwo kasy na nieskuteczne preparaty odchudzające:D Teraz zanim coś kupię, to czytam opinie w Internecie. W taki sposób kupiłam African Mango i nie zawiodłam się. Od początku roku zrzuciłam 10 kg :). Oprócz efektów odchudzających zauważyłam również te odmładzające 😀 Moja skóra jest pełna blasku, a zmarszczek jakby mniej… 🙂

  19. sorelle
      14 marca 2017

    Dla mnie to picie tego typu specyfików jest całkiem zabawne i pozbawione jakiegokolwiek sensu.. Po co pić coś, co nam nie smakuje? A w dodatku nie wnosi niczego dobrego do naszego organizmu? Jedzenie powinno sprawiać nam przyjemność! Nawet wtedy, kiedy jesteśmy na diecie!

    • jagna 11
        14 marca 2017

      Masz rację. Mało osób wie, że odchudzanie zaczyna się w głowie… A pozytywne nastawienie, to połowa sukcesu!

  20. kokosanka
      14 marca 2017

    Jak zobaczyłam na aptecznej półce, koktajl odchudzający o smaku ciasteczkowym, to byłam w siódmym niebie!! Pomyślałam, że w końcu ktoś wymyślił coś słodkiego dla osób na diecie. Coś dzięki czemu zaspokoimy apetyt na słodycze, a przy okazji schudniemy! Jak teraz to czytam, to chce mi się śmiać.. z samej siebie. Przecież na takie rzeczy nabierają się tylko naiwniacy… No własnie czyli ja. Wypiłam 10 koktajli Simplic… Smak? Śmiem wątpić, że ten koktajl koło ciasteczek nawet nie leżał!!! Jedynie zapachem trochę je przypomina… Na temat efektów odchudzających nie mogę się wypowiedzieć, gdyż takich NIE ZAOBSERWOWAŁAM!

  21. Vaneska
      15 marca 2017

    Podjęłam wyzwanie Simplic.. i niestety nie osiągnęłam tego, czego chciałam. Mój apetyt się zmniejszył, ale nie schudłam… Kolejny raz dałam się nabrać na te durne reklamy…. Ech… człowiek to chyba nigdy nie zmądrzeje

    • poziiomka_01
        15 marca 2017

      Zgadzam się. Simplic to jedno wielkie nic… Zdecydowanie jest produktem przereklamowanym. Jak wiadomo reklama dźwignią handlu, a my jesteśmy jej ofiarami. Zresztą czego się spodziewać po takim składzie.. Wiadomo, że jakiś najgorszy nie jest skoro można kupić go w aptece.. ale osoby będące na diecie powinny ograniczyć spożycie węglowodanów i cukru, a w tym preparacie jest tego mnóstwo!! Więc chyba troche mija się z celem..

  22. rurka z kremem
      16 marca 2017

    Wczoraj wypiłam pierwszą porcję koktajlu Simplic. Kupiłam ten o smaku waniliowym. Smak nawet ok. Lekko słodki, ładnie pachnie. Aczkolwiek myślałam, że będzie lepszy. Uczucie głodu zostało pokonane.. ale nie na długo. Po godzinie byłam mega głodna. Kupiłam 10 sztuk, więc wypije wszystkie. Wczoraj zrobiłam pomiary i zaktualizowałam wagę.. zobaczymy co z tego będzie

  23. ashanti
      16 marca 2017

    A na mnie koktajl Simplic działa w odwrotny sposób!! Po pierwsze, po jego wypiciu jestem mega głodna. No normalnie aż mnie ssie z głodu. Po drugie, wywołuje niezłe rewolucje żołądkowe. Czuje okropny ból brzucha, a dodatkowo jest on na tyle wzdęty, że wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ciąży!!!

  24. leviaah
      17 marca 2017

    Dziewczyny pamiętajcie o tym, żeby wliczac te koktajle do bilansu kalorycznego. Bo w ciągu dnia dostarczamy sobie 330 dodatkowych kalorii!

    • jolcia44
        17 marca 2017

      ja o tym zapomniałam… i przez to przytyłam 2 kg w miesiąc 🙁

  25. jurata
      18 marca 2017

    Koktajle Simplic są dość drogie… Ja tam zaczęłam zdrowo się odżywiać. Jem chudy nabiał, produkty pełnoziarniste, mięso, zrezygnowałam ze słodzenia herbaty i chudnę. Nie wierzę w takie specyfiki serio.. No i fundusze mi nie pozwalają.. 100 zł za ileś tam saszetek… Ile zakupów można za to zrobić….

    • mirelka
        25 marca 2017

      Dokładnie… Ale producenci żerują na takich ludziach jak my… naiwnych, którzy wierzą, że dzięki koktajlom będą piękni i szczupli, jak te panie z tv….

      • kundzia
          27 marca 2017

        Właśnie 😀 Wszystkie panie z reklam tabletek odchudzających mają nienaganne figury i w ogóle wszystko… niech dadzą jakąś grubaskę, a nie

        • kokosanka
            28 marca 2017

          Taki zabieg marketingowy. Jak siedzisz przed tv i widzisz zadbaną, mega laskę to też chcesz tak wyglądać 😀 i kupujesz koktajle 😀

          • loginka
              28 marca 2017

            Masz rację… Właśnie dlatego kupiłam Simplic 😀 bo chciałam wyglądać tak, jak ta babka z reklamy 😀 Niestety tak się nie stało 😀

  26. olik
      19 marca 2017

    Ja stosuję koktajle Simplic dopiero 5 dzień. Zaczynałam z wagą 70 kg ile ważę teraz? Nie wiem. Koktajle kupiłam na Allegro dużo taniej niż w aptece. .. ale dobrze, ze są dostępne stacjonarnie, bo jak się skończą, to zawsze można dokupić. Smak jest raczej średni.. Nawet nie wiem do czego można go porównać… W ciągu dnia jem 3 zdrowe posiłki. Oprócz tego piję kawę, herbatę i wodę. Po wypiciu koktajlu nie czuję głodu, ale lekki niedosyt jest… Dam znać za jakiś czas, jakie efekty udało mi się osiągnąć.

  27. angelika123
      20 marca 2017

    Może i koktajle Simplic odchudzają, nie wiem.. ale z pewnością nie wnoszą niczego dobrego w nasze życie.. nie uczą nas zasad zdrowego odchudzania, a zastępowania posiłków sztucznym proszkiem… Takie jest moje zdanie.

    • czekoladka
        25 marca 2017

      Zgadzam się z Tobą. Uważam, że nie powinniśmy traktować odchudzania jako chwilowej przygody. Schudnę i zacznę żyć jak kiedyś!!! Odchudzanie ma nauczyć nas zdrowo żyć i zdrowo się odżywiać!! Bez względu na to czy chcemy zrzucić parę kilogramów czy nie!

      • xxxx
          27 marca 2017

        Mam takie samo podejście jak Wy!! Jak ktoś pyta mnie dlaczego nie jem słodyczy, to nie mówię, że jestem na diecie! Po prostu nie jem i już. Każdy ma prawo wyboru.

  28. Galahda
      28 marca 2017

    Jak nie Simplic to Fundamic… Ja nie wiem, co Ci producenci… uparli się na te koktajle, czy co…. Ani to dobre, ani skuteczne… Szkoda kasy.

    • soraka
        31 marca 2017

      Zgadzam się z Tobą… Ja stosuje zbilansowaną dietę. Jem wszystko tylko w mniejszych ilościach i chudnę – nawet jedząc słodycze!!!

  29. NightMare110
      2 kwietnia 2017

    Kolejny „pseudo” odchudzający wynalazek.. Wystarczy przeczytać skład i już można stwierdzić, że ten cudowny koktajl nie działa… Mnóstwo chemii i konserwantów. Szkoda czasu i pieniędzy…. A przede wszystkim ZDROWIA!!

    • kitka628
        3 kwietnia 2017

      Dokładnie… A po tych „cud” wynalazkach przychodzi zazwyczaj efekt jojo…

  30. eryka
      5 kwietnia 2017

    A ja uważam, że wszystkiego warto spróbować 😀 Dzisiaj zamówiłam na próbę 6 saszetek – trzy o smaku waniliowym i trzy o ciasteczkowym. Zobaczymy jak to będzie 😀

    • martyna zaskorska
        5 kwietnia 2017

      Rób tak dalej… Ciekawe, co za parę lat powie na to wszystko Twoja wątroba 😛

  31. atlanta84
      6 kwietnia 2017

    Jak dla mnie ten koktajl to jakaś porażka… Pełno chemii, cukrów i konserwantów. Wystarczy przeczytać skład i już decyzja o (NIE)zakupie podjęta.

    • doris01
        6 kwietnia 2017

      A tam skład nie jest taki zły… Pamiętam jak piłam koktajle z Herbalife.. Waniliowy zawierał 33,4g cukru 😀 To jest dopiero syf.

      • cynamonka
          7 kwietnia 2017

        Herbalife to już w ogóle jest totalny syf…. Do tego kosztuje kupę kasy.

        • daria
            7 kwietnia 2017

          Moja ciotka kiedyś była na tej diecie. Schudłam 13 kg, ale później zaliczyła taki efekt jojo, że ho ho…. Szkoda zachodu i pieniędzy.

          • martyna c.
              10 kwietnia 2017

            Również nie polecam firmy Herbalife. Zwykli wyłudzacze i tyle…. Kupujesz te cudowne koktajle i inne dziadostwa, a później jak zaczniesz jeść normalnie, to tyjesz…

  32. ulka
      11 kwietnia 2017

    Też kiedyś piłam koktajle Herbalife – do tego jadłam te cudowne batoniki i orzeszki.. Schudną, schudłam… ale zaliczyłam mega JOJO!!! NIE POLECAM!

  33. malinka
      14 kwietnia 2017

    A ja proponuje wrzucić na luz z tym całym odchudzaniem. Nie wiem jak Wy, ale ja wracam do świątecznego pichcenia i życzę Wam wesołego Alleluja! 😀

    • lejla
        18 kwietnia 2017

      Ja tak zrobiłam. W trakcie świąt jadłam normalnie tak, jak wszyscy i nie paplałam wszystkim, że jestem na diecie. Dzisiaj wróciłam na dobre tory i nie mam wyrzutów sumienia. 🙂

      • mariola
          20 kwietnia 2017

        I to jest zdrowe podejście 🙂 Tylko pozazdrościć 🙂

        • edyta
            21 kwietnia 2017

          Ja niestety nie umiem nad sobą zapanować, jak widzę słodycze to po prostu odpływam. Jem bez opamiętania. Myślałam, że Simplic właśnie o smaku ciasteczkowym jakoś pomoże mi pokonać chęć na słodycze… ale gdzie tam… Zero efektów.

          • kopytko
              9 maja 2017

            u mnie było podobnie… Simplic nie pomógł mi opanować apetytu na słodycze. Wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, ze go zaostrzył!!!

  34. ilona
      10 maja 2017

    Wiecie co dziewczyny? Moim zdaniem to te wszystkie preparaty to ściema. Jak nie przyłożymy się do diety i nie zmienimy nastawienia, to i tak nie schudniemy.

    • dusia
        11 maja 2017

      Może i masz rację, ale nie do końca… Kiedyś chudło mi się super. Regularne spadki, po 1 kg tygodniowo. A po 40-stce odchudzanie idzie mi bardzo opornie. Dlatego sięgnęłam po tabletki…. I w końcu coś zaczęło się dziać.

      • ewelajna
          12 maja 2017

        Oj wiem o czym mówisz. To już nie te lata i nie ten metabolizm 😀 W wieku 20 lat tyłam bardzo powoli, a jadłam wszystko i dużo. Później, po pierwszej ciąży było trochę gorzej, ale też w miarę się trzymałam. W sensie moja waga…. ale po 40-stce to jakaś masakra. Tyje z powietrza. Aż strach pomyśleć, co będzie po menopauzie.

        • dana m
            16 maja 2017

          Po menopauzie jest jeszcze gorzej. Mam 52 lata i odchudzanie to moje przekleństwo.. Do tego tyje z powietrza… Ech te hormony.. My kobiety mamy przerąbane.

          • oliczek
              17 maja 2017

            Wiem, co czujesz. Do 50 byłam szczupła jak patyk. zresztą nigdy nie miałam problemów z wagą. A teraz? Cały czas muszę się kontrolować!!! Wystarczy, ze zjem trochę za dużo, a waga już idzie w góre…

  35. Spróbuję
      16 maja 2017

    Witam. Od wczoraj pije simplic 2 razy dziennie (śniadanie i o 17 ). Poza tym obiad do syta. Nie mam problemu ze słodyczami natomiast z podjadaniem ogromny przez co znów przytyłam . Jedyne czego oczekuje to „zapchania” żołądka żeby nie jeść po powrocie z pracy. Później już nie mam problemu bo i tak nie mam czasu. Dam znać jak sytuacja będzie się rozwijała. .. na razie idzie ok. Wypijam i robię dzieciom jedzenie bez podjadania w miedzy czasie

    • agusiek
        17 maja 2017

      Powodzenia! Może w końcu uda się komuś schudnąć dzięki Simplic. Czekamy na relację 🙂

      • ara
          22 maja 2017

        Hahahaha 😀 Szczerze mówiąc to wątpię, że kiedykolwiek się jej doczekamy 😀 A z pewnością nie będzie ona pozytywna 😀

  36. Spróbuję
      22 maja 2017

    Witam ponownie. Po tygodniu 1 kg mniej na wadze:) ale najbardziej cieszę się z wyraźnie zmniejszonej objętości żołądka. Do tego żadnych rewolucji zalodkowych a uczucie głodu faktycznie mniejsze. Jestem dobrej myśli. Za tydzień dam znać jak idzie. A wiadomo, może będę pierwszą osobą której to pomogło:)

    • klara
        23 maja 2017

      No to nieźle… Ale pamiętaj, że na początku odchudzania waga spada dość szybko, bo pozbywamy się nadmiaru wody, a nie tłuszczyku 🙂 Trzymam kciuki za Twoje spadki 🙂

  37. Spróbuję
      26 maja 2017

    Niestety rozpoczęły się problemy żołądkowe i teraz pije albo raz dziennie albo w ogóle. Po nie całych 2 tygodniach schudłam prawie 3kg. Generalnie pomógł mi i na pewno będę do niego wracała w chwilach załamania 🙂 a teraz simplic zastępuje zdrowymi lekkimi posiłkami i mam nadzieje że waga dalej będzie spadała. Na ten moment wyraźnie spadły boczki;) Mi pomógł

    • claudia
        2 czerwca 2017

      No ale widzisz.. bez skutków ubocznych się nie obeszło 🙁

      • parillla
          6 czerwca 2017

        Dokładnie 🙁 ja na początku, to nawet byłam zadowolona z tego koktajlu, bo schudłam, ale w sumie ciężko powiedzieć, czy to zasługa diety… czy simplic… jednak po miesiącu zdecydowałam się go odstawiać. Miałam okropne bóle brzucha i takie przelewanie… do tego wzdęcia!!!

        • klaudynek
            8 czerwca 2017

          Czyli jak widać, koktajl Simplic u wszystkich wowołuje skutki uboczne… I po co się męczyć?

          • zuz_v
              9 czerwca 2017

            Też tego nie rozumiem.. Generalnie nie jestem przekonana do suplementów w proszku… Jeszcze nie spotkałam takiego, który miałby normalny smak! Albo ma słabą rozpuszczalnosć, albo smakuje jak trociny! Wolę łykać tabletki i po problemie

          • ania r
              13 czerwca 2017

            Mam takie samo zdanie, jak Ty. Po pierwsze tabletki zajmują mało miejsca i można je ze sobą wszędzie zabrać. Po drugie większość z nich jest powlekana i ma neutralny smak także nie ma problemów z połknięciem.

          • angela
              20 czerwca 2017

            Jedynym problemem może okazać się ich wielkość…. Ale to zawsze można rozkruszyć. 🙂

  38. liu
      27 czerwca 2017

    Kupiłam kilka saszetek Simplic, bo akurat w Superpharmie była na nie promocja. I w sumie nie zdziwiło mnie to jakoś bardzo… Te koktajle są tak okropne w smaku. Za darmo bym ich nie chciała!!!

    • kokoska
        4 lipca 2017

      A mnie tam nawet posmakowały 😀 Wiem, dziwna jestem 😀 ale niestety nie pomogły mi schudnąć, więc nie będę ich pić. Wolę wymieszać truskawki z mlekiem i bananem i mam smaczny, tani koktajl

      • reniulek
          11 lipca 2017

        Polecam dodać mleko sojowe albo migdałowe – super sprawa. 🙂 Narobiłaś mi smaka! Chyba dzisiaj zrobię! 🙂

        • sasanka
            18 lipca 2017

          Oj tak z migdałowym jest pyszne, a z kokosowym lepsze 😀

          • admin
              18 sierpnia 2017

            A ja polecam ryżowe. Hahahah 😀

  39. isiunka
      25 lipca 2017

    Tak sobie czytam te komentarze i się zastanawiam czy ten produkt nie ma odchudzać wywołując grypy żołątkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *